TOPlist

Pixylophone - komentáře

Komentáře (od nejstarších po nejnovější)

Komentáře k příspěvku Co je to droždí?


[1] Vložil(a): Martin Kučera, 2004-03-26, 09:40 Solo | MuteČtenáři: ---

Odpověď neznám, leč znám jiný, opačný, mne podobně fascinující případ: dva tekuté žloutky plus tekutý olej rovná se (za splnění určitých kritérií) polotuhá hmota. Kdo to vymyslel? ;-)

[2] Vložil(a): Petr Kodytek [web], 2004-03-26, 09:53 Solo | MuteČtenáři: ---

Kvasnice (droždí) jsou směsí kvasinek (nejčastěji pivních) a mouky

viz :
http://www.ped.muni.cz/wbio/studium/Ucit_mat/Kvasinky.doc

[3] Vložil(a): pixy [web], 2004-03-26, 10:22 Solo | MuteČtenáři: ---

ad [2] > To mě neděs, protože droždí se jednak považuje za samostatnou základní potravinu (bezsložkovou) a jednak by mouku obsahovat nemělo, když se dá používat i pro bezlepkové pečení. Já mám zafixováno, že v droždí lepek není!

[4] Vložil(a): Jirka, 2004-03-26, 10:22 Solo | MuteČtenáři: ---

To mi pripomnelo ze vlastne poradne nevim co je to krupice :-)

[5] Vložil(a): pixy [web], 2004-03-26, 10:35 Solo | MuteČtenáři: ---

[4] > Jestli si jenom neděláš srandu - tak "krupice" není vlastně výrobek, ale stupeň hrubosti mletých potravin. Např. cukr krupice je jemnější než "krystal", ale hrubší než "moučka". Moučná krupice (dětská krupička) je hrubě mletá (obvykle pšeničná) mouka, hrubší než "hrubá", ale jemnější než "krupky" :o)

[6] Vložil(a): Petr Kodytek [web], 2004-03-26, 10:35 Solo | MuteČtenáři: ---

[3] opravdu tě nechci děsit :-) , ale výukové materiály hovoří jednoznačně

O bezlepkové dietě opravdu nic nevím, ale téma droždí a bezlepková dieta se probíralo zde :http://www.coeliac.cz/index.php?Lang=cz&p=mboard&t=lekar

Podle výše uvedeného, ani použití droždí při bezlepkové dietě není jednoznačně vpořádku.

Jinak článek o výrobě chleba a mimo to i droždí je zde : http://www.ekovesnicky.org/strava/chleb_dnes.html

[7] Vložil(a): pixy [web], 2004-03-26, 10:38 Solo | MuteČtenáři: ---

ad [1] > Jean-Jacques Maionaise de Hellmans y Bonecaux

[8] Vložil(a): Jirka, 2004-03-26, 11:02 Solo | MuteČtenáři: ---

[5] Tusil jsem to, Doughu Badmane, ale uprimne receno jsem si nebyl jisty :-(
Nachazim se ted v zahranici a tak nejak zjistuju ze spoustu veci jejichz uplnou znalost jsem povazoval za samozrejmou vlastne nevim uplne presne. Staci kratka prochazka po supermarketu :-)

[9] Vložil(a): noname, 2004-03-26, 11:20 Solo | MuteČtenáři: ---

btw - nejlepší droždí je pivo (nejlépe kvasnicové), skoro všude se to dá nahradit a je to hned lepší a rychlejší (třeba pivní štrůdl je bomba a je to za chvilinku)
jinak vtip žloutku a oleje je v tom, že samostatně je to samořejmě stále tekuté, to co z toho dělá více či méně tuhou emulzi je přítomnost vzduchu. Co je na tom zajímavější je to, že to funguje jen při shodné teplotě všech částí - když smícháte vajíčka z lednice a olej ze špajzu, tak to fungovat nebude, musíte je předem vyndat a nechat hodinku aklimatizovat na stejnou teplotu. Tenhle jev zase nechápu já (leda snad kvůli rozdílným vzdálenostem molekul při jiných teplotách.
P.S.: mimochodem imho nejlepší tatarka a majolka je právě domácí, nedá to moc práce a je to jak nebe a dudy. A můžete to namíchat i s jogurtem a hned máte lehčí a stravitelnější variantu.

[10] Vložil(a): VIktor Janeba, 2004-03-26, 11:26 Solo | MuteČtenáři: ---

Nejlepsi tatarka byla takova ta kupovana v plastovych vanickach, do ktere jsem si jeste sekaval najemno kyselou okurku.
Ty ruzne light besy... EEEE-E, Viktorek nepapka. Viktorek rad sadlo a tuk! :)))

[11] Vložil(a): pixy [web], 2004-03-26, 11:38 Solo | MuteČtenáři: ---

ad [10] > Viktorkovi naprosto rozumím :)

Nejlepší tatarka: majonéza (čistá, žádný hnus typu Hell-Man's), najemno nastrouhaná malá cibulka a dvě okurčičky, rozmačkat jeden dva stroužky česneku; jemně pepře (nejlépe bílého), špetička soli, špetka cukru (!), malá lžička kečupu a pár kapek worchesteru. Veškerá množství korigovat dle momentální chuti.

Varianta: tatarku mírně rozředit mlékem/smetanou, přisladit (sic!); nakrájet pár "krabích" tyčinek, nebo protáhnout varem pár růžových garnátků (takové ty pidikrevetky), širokou sklenici vyložit listem salátu, vložit maso a přelít tou polotekutou omáčkou. K tomu opečený toast. Mňam.

[12] Vložil(a): Petr Kodytek [web], 2004-03-26, 11:49 Solo | MuteČtenáři: ---

[11] Matně si vzpomínám jak mi babička říkávala, že ve správné tatarce musí být najemno nastrouhána citrónová kůra a ne žádný lák z okurek jak se to mnohde dělá dnes.

[13] Vložil(a): Vesničan, 2004-03-26, 11:52 Solo | MuteČtenáři: ---

Přilívám do majonézy lák z okurek, nebo feferonek. Nebo obé. Pak samozřejmě cibulku, feferonku, malinko, ale opravdu malilinko, hořčice (nejlépe dijónského typu)(kávová lžička na 200 ml), okurčičku, pod to masíčko a opečené brambůrečky,.... sakra, kápla mi slina mezi N a B.

[14] Vložil(a): Jose [web], 2004-03-26, 12:22 Solo | MuteČtenáři: ---

Znám eče neco podobného i když ne stejne když člověk uvaří lukše po česky je to myslim nudle prostě těstovina ve tvaru |===| a když je uvaříte jen v osolené vodě a necháte schládnout a pak přidáte moučkový cukr s kakajkem tak kakao + cukr vytvoří něco jako nutelu a hezky obarvý lukše
má teorie je že se cukr v kombinaci s kakaem stavá hygroskopický a vysává vodu z těsta

[15] Vložil(a): Malis [web], 2004-03-26, 12:25 Solo | MuteČtenáři: ---

Nedá se nic dělat, po tom, co si to tu čtu se musím jít najíst. Jinak obzvláště chutná tatarka (alespoň pro mne) je tatarka s kari a cibulkou (popř. dalšími přidanostmi). U fondue se mi vždy osvědčila...

[16] Vložil(a): VIktor Janeba, 2004-03-26, 13:26 Solo | MuteČtenáři: ---

Dobry, tak majonezu bychom meli :). A ted, co kecup, pratele? Ja mam nejradsi od Heinze klasicky a pak ten Hot (skoro nepali, je proste jenom trosku jinaci). Sakra to jsem se ale dostal off-topic, snad mi pan velkomozny odpusti ;).

[17] Vložil(a): Tomucha [web], 2004-03-26, 14:13 Solo | MuteČtenáři: ---

> [9] Tak mi se tu podivujeme ([1]) nad tim, ze kdyz smichas dve tekute veci tak dostanes tuhou, a pak prijdes ty a reknes, ze samy o sobe tuhou neudelaji, ze je do nich potreba pridat jeste plyn :-) No ... hned je to jasnejsi :-)

[18] Vložil(a): Jerry [web], 2004-03-26, 14:14 Solo | MuteČtenáři: ---

Kečup? Jednoznačně maminčin kobyliský...:-)

[19] Vložil(a): filer, 2004-03-26, 14:16 Solo | MuteČtenáři: ---

Tak toto je velmi chutna diskusia. Predchvilou som sice obedoval, ale slinky mi tecu jedna radost. :)

[20] Vložil(a): andrej [web], 2004-03-26, 14:40 Solo | MuteČtenáři: ---

tatarka z majonezy je blivajz, biely jogurt je vacsinou lepsi

[21] Vložil(a): Martin Kučera, 2004-03-26, 15:41 Solo | MuteČtenáři: ---

Jako jednu z hezkých stránek této diskuze vnímám onu skutečnost, že by nikdy nemohla vzniknout v německém jazyce. Němci tatarku nemají.

[22] Vložil(a): PePPEr, 2004-03-26, 16:12 Solo | MuteČtenáři: ---

mozna se to tam jmenuje francouzsky dresing

[23] Vložil(a): PePPEr, 2004-03-26, 16:16 Solo | MuteČtenáři: ---

ono to vlastne neni to same ale je to velmi podobne a vetsina z prispevatelu vyse stejne nema na mysli attarku tak jak by mela byt, ale davaji do ni vselicos.

Spravne by to melo byt desatero koreni, bohuzel se na internetu nevali receptury studenych pokrmu a ja narozdil od zbytku rodiny nejsem vyuceny kuchar, takze vam to z hlavy nereknu.

[24] Vložil(a): Jirka Ch [web], 2004-03-26, 16:27 Solo | MuteČtenáři: ---

Podobně jako nedávno u marcipánu, jsem došel s kolegy k názoru, že se "droždí kupuje" :)

[25] Vložil(a): met [web], 2004-03-26, 19:35 Solo | MuteČtenáři: ---

No, biochemici tu jsou minimalne dva, ale oba jsme, jak bych to rekl, tak nejak tou potravinarskou slozkou nepoznamenani 8-). Nicmene muzu zalistovat ve skriptech...

...tak jsem si prolítl kapitolu od prof. Rychtery a jen stručně, zběžně:

napřed máš nějaké ty kvasinky Saccharomyces cerevisiae Hansen (hybrid šlechtěný človekem - něco jako když si vyšlechtíš novou rasu psa 8-) a dáš jim nějaký to "žřádýlko". Do r. 1920 se jim dávaly obilné zápary, po první světové válce se začala používat melasa (u nás z řepy cukrovky).

Melasa je jakási hmota cukrové řepy, co zbyde po extrahování cukrů - našel jsem úžasnou definici "melasa obsahuje kolem 50 % hm. cukr, zbytek jsou koncentrované téměř všechny necukry" 8-) No a melasou se buď krmí zvířátka (pro výrobu masa) nebo třeba kvasinky (pro výrobu drožďí) - ale prý z ní jdou udělat i rozpouštědla.

K melase přidáš nějaké minerály (pridává se třeba amoniak a kyselina fosforečná), okyselíš na pH 3-4, pak nějaký kukuřičný extrakt a "kdo ví co ještě dobrého jim tam člověk přisype".

Nastavíš jim příjemnou teplotu (30 - 34 st. C) a jedeš.

Až ti kvasinky narostou, snažíš se je od toho zbytku oddělit odstředěním. Nakonec dostaneš kvasničné mléko (ve kterém máš kvasinky a to, co se ti tam zachytilo) a propíraš ho vodou, abys odstranil co nejvíc z tech původních přidaných živin (nesmí tam třeba zůstat melasa, která by kvalitu droždí snižovala).

Kvasničné mléko se trochu usuší a je to! 8-)

Trochu jsem to zkrátil, ale nebudu tu opisovat celé 3 strany, na kterých to tu mám pospsané. Stručně z toho plyne, že by to opravdu měli být jen ty kvasinky + něco málo, co se nepovedlo oddělit (ale kdo ví, zda to málo "nečistot" tomu vadí nebo to naopak vylepšuje).

Vylisované droždí má obsahovat minimálně 23 % hm. sušiny, max 9 % popele a v sušině má být 36-40 % hm. hrubé bílkoviny.

Toť jsem právě vyčetl, tak si to nějak přeber. Myslím, že je z toho postupu dobře vidět, že kolikrát je lepší nevědět, jak se něco dělá, abychom na věc nakonec dramaticky nezměnili názor... (ale to neplatí jen o droždí, že?).

[26] Vložil(a): Urbi [web], 2004-03-26, 20:18 Solo | MuteČtenáři: ---

Tak tohle je vazne (c)hutna diskuze :-))

OT poznamka [10], [11]: uz jste premysleli nad tim, proc (vetsinou) nezdrave jidlo chutna vic nez zdrave??? V mem pripade treba "vypecky" vs. "dusena mrkev" :-))

[27] Vložil(a): Michal Kubeček, 2004-03-26, 22:12 Solo | MuteČtenáři: ---

Mně se jednou podařilo omylem koupit bezvaječnou majonézu, nevěřil bych, že někdo může něco takového vymyslet. Ještě že jsem ji nejdřív ochutnal, protože se mi zdála podezřele bílá. Strašný humus, při představě, že bych tím znehodnotil bramborový salát... brrrr.

[28] Vložil(a): Michal Kubeček, 2004-03-26, 22:15 Solo | MuteČtenáři: ---

Ad [24]: jednou jsem někde četl o dětech z dětského domova, které v patnácti letech utrpěly šok, když uviděly bochník chleba. Do té doby byli přesvědčeni, že chléb se vyskytuje zásadně ve formě krajíců...

[29] Vložil(a): Arthur Dent, 2004-03-26, 23:02 Solo | MuteČtenáři: ---

A to já bych měl jinou záhadu... když jsem tu viděl tu tatarku...

Moje záhada je tato: Čím to je, že i když si vezmu všechny suroviny stejný jako používaj v lahůdkách, tak nikdy nedostanu zbojnickej nebo vlašskej salát se stejnou chutí. Nemlich tak když udělám chlebíčky stejně jako v krámě, tak chutnaj jinak. Čím to himbajs je? :)

[30] Vložil(a): Urbi [web], 2004-03-26, 23:11 Solo | MuteČtenáři: ---

[29] protoze jim tam ten salat lezi asi 14 dni :-))

[31] Vložil(a): VIktor Janeba, 2004-03-27, 00:00 Solo | MuteČtenáři: ---

[29] tak tohle muzu vysvetlit, protoze muj kamarad vlastni lahudkarskou firmu. Sice MAS suroviny, ale neumis je tak smichat. Napr. zahada vyborneho zbojnickeho salatu, ktery kamos dela, je v tom, ze majonezu "nastavis" stavou, ktera ti zbyde z celeru. Tohle teda platilo pred 3 roky, buhvico tam dava ted.

Dalsi zahadu, ktera mi vrtala hlavou, mi taky musel objasnit on. Miluju sunku v aspiku, akorat ze ne kazdou. Mam rad takovy ten tresouci se pruhledny aspik, ne ten zluty tuhy. Myslel jsem, ze je to starim a zachazenim: omyl. Je to primo tim aspikem. Nejlepsi byl pry nejaky z Nemecka. Pral bych vam videt takovy plech sunek v aspiku pred rozrezanim *slint*.

A jeste se vratim k tomu salatu: nejlepsi je "odspoda". Mas kybl se salatem, vrsek dostanou mene vyznamni zakaznici a spodek ti dulezitejsi (treba ja na Vanoce :)))) ).

[32] Vložil(a): pozorovatel, 2004-03-27, 01:27 Solo | MuteČtenáři: ---

Nepoužívejte HTML droždí ani entity...

[33] Vložil(a): Erix, 2004-03-27, 03:24 Solo | MuteČtenáři: ---

a to vite, ze marmelady do kolacku a pod. se nastavuji strouhankou? Kdyz jsem to kdysi na brigade v pekarne videl, tak jsem cumel jako puk.
A napriklad palacinky vetsinou delam bez vajicka. Ma to sice trochu jinou chut, ale pro me je zbytecny.

[34] Vložil(a): Pája, 2004-03-27, 09:00 Solo | MuteČtenáři: ---

Dlouho mi trvalo, než se mi povedl vyrobit tak dobrý vajíčkový salát, jaký před 16 lety dělali v lahůdkách ve Vodičkově v Praze. Suroviny jsou jasné: vejce natvrdo, kyselá okurka, cibule, pepř, sůl, majonéza. A furt to nebylo ono. Jednou jsem náhodou přidal do majonézy moučkový cukr a konečně jsem se trefil. Takhle ho vyrábím pravidelně o velikonocích, když děti z koledy přinesou hromadu vajec.

[35] Vložil(a): E.T. [web], 2004-03-27, 09:15 Solo | MuteČtenáři: ---

[11] dik za tip - mam skoro stejnou recepturu ale v detailech se lisi... zejmena ten wolčestr zkusim pridat

a propos prodava se este v lahudkach takova ta majoneza surova? (kdysi sem ji prodaval pred vanocema jako ucen SOUO - "stredni odb. uciliste obchodni") ted to nejak nesleduju ale vim ze byla dobra a daly se s ni delat ruzny psi kousky...

[36] Vložil(a): piglette, 2004-03-27, 11:02 Solo | MuteČtenáři: ---

Nejlepčí kečup je Gurmán jemný.

[37] Vložil(a): Misha, 2004-03-27, 19:48 Solo | MuteČtenáři: ---

kečup Heinz v USA, to bylo něco lahodného, u nás chutná i ten saý kečup jinak. Ale úplně nejlepší věc je honey mustard, medová hořčice. Takový ledový salát a na tom honey mustard, to je naprosto delikátní chuť.. pokud byste někdo věděli, kde v česku honey mustard koupit, tak budu velmi vděčný za radu!

[38] Vložil(a): Pavel Tic [web], 2004-03-27, 20:01 Solo | MuteČtenáři: ---

[37] medova horcice
http://www.natur.cuni.cz/~listserv/vcelari/vcelari.199912/msg00014.html

[39] Vložil(a): alpacino, 2004-03-28, 07:17 Solo | MuteČtenáři: ---

Kecup byl puvodne vyvinuty v USA v 19. stoleti jako lecivo (tonikum!!) a prodaval se v apatyce. Majonezu vymysleli francouzti rolnici: nosili si na pole ke chlebu pomazanku udelanou z voleje, zloutku a cesneku. Nejaky kuchar se to dozvedel, vynechal cesnek a aristokratum se to zalibilo. Do spravne majonezy se nemaji davat bilky, Hellman chutna tak hnusne protoze Americani do toho davaji cela vajicka.
Drozdi: jako maly hoch jsem objevil, ze drozdi+stava z cerneho rybizu = vyborny burcak nez mi zli rodice sebrali klice od spajzu

[40] Vložil(a): Canis Rufus, 2004-03-29, 08:33 Solo | MuteČtenáři: ---

Bezva diskuze... to by skoro stalo za to shrnout na zvlastni stranku "tatarka-home-made" aneb co si doma udelas, to si taky snis :o)

[41] Vložil(a): LK, 2004-03-29, 10:27 Solo | MuteČtenáři: ---

Mně říkal táta, že kečup se rozjel za války ve Vietnamu, kdy bylo nutné chuť kazících se potravin něčím přebít a to něco bylo kečup. Jinak mám rád Heinz, který je ale pekelně drahý, což mě štve (v době, kdy koruna byla podstatně slabší, stával 850g v akci 35Kč a dneska to samé za 45Kč). Tak jsem hledal alternativy. Nějaké blivajsy jako Aro kečup apod. se nedají jíst. Velmi mi chutnal kečup NELI (z Carrefouru, ale už ho dlouho neměli) a teď jsem zakotvil u Otma ostrý. Chutná mi velmi moc, i když na ten, co dělávala mamka, to nemá.

[42] Vložil(a): Canis Rufus, 2004-03-29, 12:05 Solo | MuteČtenáři: ---

ad [41] Souhlas - Heinz kecup je skvely, ale malicko drazsi... Taky jsem hledal nahrady, nicmene nenasel :o( Takze jako nouzovku pouzivam Gourmet. NELI jsem taky zkousel, ale to uz, podle meho nazoru, s kecupem nemelo spolecneho vubec nic... Ted naposledy jsem si koupil ten novy Hellmans... taky to jde.

[43] Vložil(a): noname, 2004-03-29, 12:18 Solo | MuteČtenáři: ---

No když už tu vymýšlíte nejlepší recept na tatarku, já mám rád majolka+jogurt v libolném poměru + bílé víno + cibulka + okurka + pepř + sůl + cukr, doufám že jsem na nic nezapomněl. Pro moji přítelkyni je to stravitelné když tam majolka není vůbec a fakt je, že když se to tak udělá, tak je to furt skvělé a lepší než koupené. Jo samozřejmě se musí používat pravý jogurt, žádné takové ty "light" nastavené hrůzy.
Ale co takhle sem dát nějaký recept na kečup?! Nekupujte si ho, domácí je také lepší a zdravější. P.S.: v itálii by vás po téhle diskusi povraždili - byl jsem u toho, když restauratér vyhodil kluka z hospody, který se poté co mu donesli pizzu zeptal, jestli nemají kečup. Osladit rajčata je pro Italy snad větší hřích než pomlouvat papeže. Dá se to snad srovnat s odporem, který jsem zažil když mě viděli dávat do těsta vejce (ale ve finále se olizovali až za ušima, naše gnocci di cecco či jak to bylo neboli knedlíky prostě neznají).
Jo a když už jsem u těch knedlíků (a zpátky trochu k droždí) - už jste ochutnali karlovarské knedlíky? Kdo ano tak už asi jiné knedlíky nikdy jindy neudělá.

[44] Vložil(a): Uzel, 2004-03-29, 12:28 Solo | MuteČtenáři: ---

... no ještě k tomu droždí - princip je objasněn leč můj problém zůstává a stále mi vrtá hlavou. V jedné knize se psalo že správná americká farmářka si sama vyráběla droždí z brambor. Ale jak? Nevíte to někdo?

[45] Vložil(a): LK, 2004-03-29, 12:49 Solo | MuteČtenáři: ---

[41] S tím NELI je to možné. Asi před dvěma lety jsem ho v Kefíru objevil, koupil na zkoušku a byl super. Tak jsem koupil ještě tři pixly do zásoby (taky super). Pak jsem ho tam dlouho neviděl a jednou jo, tak jsem koupil jednu pixlu a byl to děs (něco jako ARO). Myslel jsem, že šlo o špatnej kousek, takže nic, pokazili se. Ale tu Otmu fakt vyzkoušej, zvlášť ta ostrá verze je opravdu dobrá (pro toho, kdo má rád ostré).

[46] Vložil(a): Peter z Tater, 2004-03-29, 22:53 Solo | MuteČtenáři: ---

No o kvasnicich toho moc nefim ale docela jsem se pobavil tim, jak diskuze utekla od drozdi az k diteti kteryho jeblo kdyz uvidelo chleba. Ale majoneza je takova lahudka az je pro mne moc vzacna a nemusim. Chleba byx zakazal a kecup je dobrej jakejkoliv kdyz je dobrej. Tot vse k tematu

[47] Vložil(a): !, 2004-03-30, 08:13 Solo | MuteČtenáři: ---

prznitel cestiny. takove bych s chuti...

[48] Vložil(a): jiri, 2004-03-30, 15:34 Solo | MuteČtenáři: ---

Podle mě je nejlepší kečup Kand - jemný. Firma Kand sídlí v Dobrušce ve východních Čechách.

[49] Vložil(a): honza, 2004-03-30, 16:32 Solo | MuteČtenáři: ---

ad [39]: Na Menorce tvrdí, že majolku vynalezli tam - v hlavním městě Mahon -> mahonese -> majonesa ->majolka. Je s tím spojena i historka, když angličani obsadili tehdy francouzkou Menorku (která je dnes španělská), dostalo se jim jako vítězům od poražených pohoštění, ale protože kuchaři (francouzskému) něco chybělo tak něco něčím nahradil a bylo to. Podrobnosti si nepamatuju, sorry.

[50] Vložil(a): pavel, 2004-07-26, 15:28 Solo | MuteČtenáři: ---

Proboha k cemu pouzivate kecup? Vim o par pizzeriich, kde maji na stole kecup a taky vubec nechapu proc ho tam maji.

[51] Vložil(a): Madla, 2004-09-23, 06:58 Solo | MuteČtenáři: ---

KECUP otazka chuti a ne vkusu!!! Je to asi jako ptat se: JAK proboha muze nekdo jist rajsky protlak, horcici etc. Tudiz stupidni otazka:-) Kazdemu, co jeho jest...to bychom pak mohli jet do Korey a vysvetlovat jim tam, ze nemaji jist housenky!!!!!!!!

Mimochodem nemam rada horcici ani kecup...

Jo a ted prave jsem v Australii a nemaji tady nic podobneho tatarce, drozdi, smetanovemu jogurtu ci jogurtu vubec, o chlebu si muzu nechat zdat:-( Vsechno je tu light, coz ovsem znamena bez tuku a zato je v tom hodne cukru...a maslo maji slane...ja chci domu!


Váš názor

Přidat nový komentář

Váš komentář

Přidávání komentářů k tomuto příspěvku již bylo ukončeno.

Chcete-li autorovi přesto sdělit nějakou podstatnou informaci, která se příspěvku týká, kontaktujte jej e-mailem.



 RSS 0.9x  Export  RDF  Export  RSS 0.9x  Komentáře  TXT  Komentáře  XHTML 1.0  Validate  W3C  CSS 2.1  Em-web  Resizable  W4D  90% dogmatic

Vygenerováno: [stránka generována dynamicky]