Luxusní jatérka na cibulce [příspěvek v archivu]

Opravdu velká cibule nakrájená nadrobno (byl jí plný hluboký talíř). Za občasného, ke konci ale už intenzivního míchání osmažena rovnoměrně do zlatova. Krásné kousky jemných krůtích jater, dohromady asi 30 dkg, nakrájeny na kostky a na cibulce osmahnuty. Přisypán mletý pepř, mletý kmín a půl lžičky červené papriky. A nyní následoval magický prvek: vše podlito skleničkou portského. Dusilo se jen chviličku, po chvíli se vysmahlo zpátky na tuk, zaprášeno lžičkou mouky a podlito vodou. Po pokličkou se dusilo asi půl hodiny, nakonec sůl. Příloha jasmínová rýže. Lahoda.

K jatýrkům portské nebo sherry prostě patří.

Štítky: , , , ,

Petr Staníček, 7. 6. 2007 v 13.06 • Rubrika: Od plotnyKomentáře: 9

9 komentářů k článku »Luxusní jatérka na cibulce«

[1] Vložil(a): Agarwaen 7. 6. 2007 v 13.27

Pixy zatracene ja chci fotky! ;) To je hrich nezdokumentovat. Vim ze jsi psal ze ti fotak pri vareni spise zavazi, ale ja chci fotky! ;)

[2] Vložil(a): VitaKubanek 7. 6. 2007 v 16.05

[1] :)

[3] Vložil(a): juneau 7. 6. 2007 v 19.44

Ne, fotky ne! Mně k stačí k trápení i jen ten slovní popis… kdybych měl ještě přesnou vizuální představu, o jakou pochoutku přicházím, snášel bych to mnohem hůře :)

[4] Vložil(a): helenka 8. 6. 2007 v 8.31

Jatérka mě teda vůbec nedráždí. :-D Nechutnají mi… ale miluju játrovou omáčku, co mám pak dělat s jatýrkama?

[5] Vložil(a): Pixy 8. 6. 2007 v 8.47

[4] Helenko, mohla bys zkusit ta jatýrka namlít/utřít/na­jemno nasekat (a může se jich tak použít výrazně míň) a v té omáčce je prakticky rozvařit. Získala bys tak skvělou „játrovou omáčku bez jater“ a myslím, že s výsledkem bys byla velmi spokojena.

[6] Vložil(a): ron 9. 6. 2007 v 22.34

Pixy, taky tě prosím, zkus zas něco nafotit :-)

Při čtení toho článku jsem v duchu úplně litoval, že ty fotky chybí.

[7] Vložil(a): FrozenDog 11. 6. 2007 v 12.38

Ja doporucujem pred koncom pridat este nasekane kusky jablka (kusky velke priblizne tak, ako kusky jater).

[8] Vložil(a): s0 12. 6. 2007 v 12.12

ač se to nezdá, tak k játrům mi tak nějak patří žluté kari…

[9] Vložil(a): huerg 17. 8. 2007 v 9.01

..a jaké portské s nimi chutná nejvíce?

Váš komentář

Upozornění: Pokud vás téma tohoto příspěvku nezajímá, nebaví, dotýká se vás či vás dokonce uráží, tak prosím odejděte a pokud možno se nadále ve vlastním zájmu dalším podobným vyhýbejte. Hlavně se to prosím nesnažte autorovi sdělovat v komentářích, takové příspěvky nikoho nezajímají a budou nejspíš vymazány. Totéž platí pro vaše názory na osobu autora, na jiné přispěvatele, mluvení z cesty, ze spaní či pod vlivem omamných látek a další podobné výlevy nesouvisející s tématem článku. Jinými slovy, toto je prostor soukromého blogu určený pro komentování příspěvku publikovaného výše, nikoli k chatování a volné diskusi. Děkuji za pochopení.

Abyste mohli komentovat, musíte se přihlásit.