Nešahej nám na klikvu! [příspěvek v archivu]

Většina lidí, když má chuť na něco sladkého, nejčastěji sáhne po čokoládě. V posledních letech ale přibylo také uživatelů sušenek. Už dávno se vzájemně nijak neomezují: spory, jestli je lepší čokoláda, nebo sušenky, už jsou minulostí a dokonce se najde dost lidí, kteří si klidně dají tu čokoládu, tu sušenku – podle chuti nebo podle toho, co je právě po ruce. A nejsou to také jediné sladkosti, kterými si člověk může uspokojit svůj mlsný jazyk. Třeba taková klikvová marmeláda. Většina lidí ji moc nezná, ale existuje poměrně agilní menšina těch, kteří na ni nedají dopustit. Od rána do večera se ládují svou oblíbenou sladkostí a na jiné – obzvlášť na sušenky, nebo dokonce (fuj!) čokoládu – koukají s krajní nelibostí a skrze prsty.

A nejen to. Až nečekaně velká část klikvistů je také nadobyčej militantní. Hlídky dobrovolníků neustále monitorují média a pečlivě kontrolují jakékoli zmínky o klikvách. Brání uraženou čest své oblíbené pochoutky všemi prostředky, chřestí zbraněmi i preventivně. S odvahou a oddaností evangelizátorů také neustále nadšeně prosazují klikvu všude, kde to jde. Obviňují cukrárny, že nabízejí samou čokoládu, reklamy, že propagují příliš sušenek – a klikvy je pořád všude málo. A proč nevyrábět klikvovou čokoládu? Klikvové sušenky? Republice více klikvy!

Konečně proč ne. Já tedy osobně klikvovou marmeládu moc nemusím, na mě je moc kyselá a prodávají ji v příliš úzkých skleničkách, kam se nevejde moje oblíbená lžička. Ale pár jich ve spíži mám, příležitostně si trošku dám, stejně jako kousek čokolády nebo nějakou sušenku (ale nejraději mám stejně sušené banány). Uznávám, že moje pohnutky jsou určitě velmi subjektivní a pro mnohé třeba i zvláštní – určitě bych si klikvu mohl snadno přisladit a vzít si menší lžičku – a většina ostatních má jiné důvody, proč tu klikvu nechtějí. Zajímalo mě to. Čím to, že klikva, natolik zdravá, levná a chutná pochutina je tak málo oblíbená? Lidi, proč ji nemáte rádi?, zeptal jsem se. Nevíte, že vůbec existuje? Nechutná vám? Nelíbí se balení? Jste závislí na čokoládě? Kde je příčina?

Odpovědi na sebe nedaly dlouho čekat. „Co se nám sereš do klikvy! Vždyť je skvělá!“, koukám překvapeně na první reakci. A další následují obratem: „Klikvu všichni milujeme, já bych se jí mohl užrat a ty seš kretén!“ nebo „Ty jsi přece magor, jako by sis nemohl prostě vzít menší lžičku jako my“ nebo „Normální člověk si přece klikvovou marmeládu nejdřív přendá do misky podle vlastního vkusu, aby se mu dobře jedla!“ nebo „Bacha na autora, žere sušený banány, to snižuje IQ o 38 bodů!“… Anebo třeba i takhle:

From: borec.anonym@vykal.biz

kamarade,asi si to s tou klikvou pekne presral,nechtel bych bejt na tvym miste..
http://######­#.com/zobrazit­.php?id=kdo_lze_o_klik­ve
http://######­#.cz/item/proc-uzivatele-nezerou-klikvovou-marmeladu
http://######­#.net/blog/ch­utna-mi-klikva.html

aspon budes priste vedet ze se namas poustet na tenkej led,to se nevyplaci,clovek si jenom nadela nepratele

fuck!

Nic naplat, klikva je prostě supr. Takže ji, parchanti, koukejte pěkně žrát jako my, nebo vám rozbijem hubu!

Petr Staníček, 14. 9. 2007 000 14.28 • Rubrika: IT, Všeobecné, Webdesign29 komentářů u textu s názvem Nešahej nám na klikvu!

29 komentářů k článku »Nešahej nám na klikvu!«

[1] Vložil(a): Noby 14. 9. 2007 v 15.33

No to já se klikvou cpu pořád, ale rozšířil jsem si skleničku a nechávám si ji pravidelně plnit… A nedám na ni holt dopustit, no. Ale na druhou stranu, dokážu pochopit, že ne každý je kutil, který má chuť foukat sklo :)

Ale ten mail je vážně úsměvný. Holt ani klikva, jakkoli už má všechny druhy vitamínů a jiných užitečných věcí (včetně těch, které vám ani nechutnají) v sobě, tu inteligenci nezvyšuje :(.

[2] Vložil(a): Yxen 14. 9. 2007 v 16.09

Hezky jsi to napsal!

I když já nejradši buráky. Jakto, že jsi je opomenul? Nechtěl bych být na Tvým místě ;)

[3] Vložil(a): Pixy 14. 9. 2007 v 16.18

[2] Jsem si toho vědom. Už se mi ozvali nějací pěstitelé tuřínů…

[4] Vložil(a): Honza M. 14. 9. 2007 v 17.21

Nevim, kdybys brojil proti sušenkám, tak to máš to samý :-D

[5] Vložil(a): Pawell 14. 9. 2007 v 18.06

Jakožto výrobce pravých domácích sušenek mlsám jedině sušenky, které si ale vylepšuji namáčením do mléka. Po čokoládě či klikvové marmeládě sáhnu jenom v případě, že objevím v obchodě nějakou novou, kterou jsem ještě neokusil.

[6] Vložil(a): kahi 14. 9. 2007 v 18.28

Pravidelně si kupuju čerstvou klikvovou marmeládu, zbožňuji ji. Prosím, pane pixy, co mám dělat? Nechci být vhozen do stejného pytle!

[7] Vložil(a): Martin Hassman 14. 9. 2007 v 18.34

Tož všichni diskutující jsou ouplně mimo. Jedině pálivou čokoládu. Ona nejenže má otevřený recept, ale rozbaluje se o celých 30% rychleji než ty ostatní 8-)

[8] Vložil(a): Peter Kováč 14. 9. 2007 v 19.02

Som rád, že sa stále nájdu aj ľudia netrpiaci na oheň v očiach pri rozprávaní o svojej obľúbenej sladkosti. PS: klikvu zbožňujem, som na tom asi rovnako ako [6] kahi.

PS2: prečo sa vlastne začala taká masová hystéria okolo obľúbených sladkostí? Veď uhorková sezóna by už mala byť práve za nami.

[9] Vložil(a): houba 14. 9. 2007 v 19.22

Doporučte, kde v Praze koupit dobrou klikvovou marmeládu? Vím že je hodně zdravá, čistí urogenitální trakt od špatných bakterií – ale co ten cukr v ní? Nebo se dá koupit i neslazená?

[10] Vložil(a): Honza M. 14. 9. 2007 v 20.50

Pane kahi, pane kováč. Nebojte se, pan Pixy jistě ví, že blbouni se najdou všude.

[11] Vložil(a): dgx 14. 9. 2007 v 21.04

Takže jestli jsem to celé dobře pochopil, tak klikva není vulva, na kterou si žena kliká? Nebo je? Článek Nesahej mi na vulvu! by mě od Pixyho překvapil, hned bych začal zpytovat svědomí, jestli jsem se včera v autě nechoval nepatřičně.

…tak, podobné a ještě podobnější komentáře dostává bloger, který se pustí na tenký led metafor href=„http://­www.dgx.cz/tri­ne/item/pojdme-vymytit-homosexualitu“ rel=„nofollow ugc“>http://ww­w.dgx.cz/trine/i­tem/pojdme-vymytit-homosexualitu. Zatím tu sice máš spřízněné duše, ale opatrně :-))

[12] Vložil(a): lukyn.v 14. 9. 2007 v 21.47

[9] Nejlepší klikvovou marmeládu maj jednoznačně v ulici U Divadla. Kolmá na Wilsonovu. Přímo naproti Opeře.

[13] Vložil(a): Brbla 14. 9. 2007 v 22.13

Sklenku od Klikvy používám, když testuji nově vyráběné lžičky, zda se tam vejdou. Etiketu orvánu maximálně. Raději mám tu verzi Klikvy, co se jí pouze na Jávě.

Čokoládou se cpu od rána do večera, sušenky a různé jiné cookies užívám jen, když náhodou čokoláda dojde a není koho bouchnout skleničkou od Klikvy do hlavy… 87)

[14] Vložil(a): Brbla 14. 9. 2007 v 22.31

[13] – čokoládou různých typů a verzí se však cpu proti své vůli, jinak jsem oddaným zastáncem sušenkové loby 87D

[15] Vložil(a): Adam Hauner 14. 9. 2007 v 22.51

Pixy, odtažitě od té hezké parodie:

Čím to, že klikva, natolik zdravá, levná a chutná pochutina je tak málo
oblíbená?

Ty víš, kde klikvu koupit a ještě levnou? Párkrát do roka ji mají v Makru, objevil jsem ji i v Kauflandu. Ale jinak bída…

[16] Vložil(a): rony 14. 9. 2007 v 22.56

pixy, cloviecik ako je tento su typy, ktore by ti s kludom vyvrazdili rodinu ak by mali taku istotu beztrestnosti ako na internete za taky e-mail. Vie, ze by si mu dal na hubu za ten mail a to ho uspokojuje, ze nemozes. Takze by urobil cokolvek, aby ti urobil zle. Hovori sa tomu zbabelost. Svet je tychto typkov plny. Frustracia z vlastnej priposratosti a malichernost ich problemu im nedovoli vstat, ukazat sa a do oci povedat „pan pixy, ste idiot pretoze prskate na moju oblubenu Operu“. Takze ukladaju vykaly „za roh“.

[17] Vložil(a): spl!te 15. 9. 2007 v 10.54

nechápu proč mi někdo pořád něco nutí. Jasně, tentokrát to rozbalili cucáci kvikvy, ale tuším že napsat něco podobného o čokoládě nebo o sušenkách, tak se ozvou také její zastánci.
Každý pochutina má nějaké to militantní jádro. Já nejradši sušenky, právě proto že si je můžu máčet libovolně třeba i do vody, možná bych byl schopný přesvědčovat někoho s čokoládou v ruce že jsou i lepší věci… I když ne tak jednostraně, že bez sušenek prostě nejede vlak – ale jsem si jistý že existuje spousta lidí která by se za sušenky bila úplně stejně, ne-li ještě víc…

[18] Vložil(a): VfB 15. 9. 2007 v 11.39

pěkný článek, ale nic na tom nemění, že 95% strávníků, když má chuť na sladké mlsá suchý chleba, sice není moc sladký, ale je zdarma ke každé kuchyni (tedy k 98% kuchyní) a spousta lidí ani neví, že exituje nějaká čokoláda, sušenky nebo dokonce klikva, prostě když se jim řekne sladký automaticky sáhnou po chlebu a na tom se ještě dlouho nic nezmění, bohužel :(

[19] Vložil(a): Filosof 15. 9. 2007 v 14.13

Já bych všechny ty klikvy a podobný divný wowoce zakázal.. jako by všichni nemohli papat jahody.. jsou přece tak červené a červivé.. muhehe.. ale to homosexuálům prostě nevysvětlíš (viď, Davide)..

[20] Vložil(a): ant 16. 9. 2007 v 19.59

No ono když se cukrovinkový bůh přizná, že sám klikvu nijak moc nerad, ač o ní ve svém písmu téměř svatém napsal nejeden řádek, to klikvového labužníka poděsí. Asi je to špatný bůh, řekne si a následky už znáte… Stravu je nutno míti vyváženou, aby v ní byly zastoupeny všechny potřebné látky. A to se týká i cukroví. Z jednostranné stravy se onemocní a dost často se z ní i blbne.

[21] Vložil(a): Pavěl Jaroš 17. 9. 2007 v 7.56

Jestli by možná nebylo lepší začít hledat příčinu problému u sebe. Člověk, který na svém blogu publikuje nepokrytě flame, musí s nějakou tou drsnější reakcí počítat.
Kdo seje vítr, sklízí bouři…

[22] Vložil(a): #13 17. 9. 2007 v 10.17

[21] Ty jseš nějakej chytrej, Pavěli.

[23] Vložil(a): Pavěl Jaroš 17. 9. 2007 v 10.55

[22] Samozřejmě, konzumace klikvy automaticky zvyšuje IQ o 38 bodů. RH a já to víme… ;-)

[24] Vložil(a): Pavel Jaroš 17. 9. 2007 v 11.03

Ne, teď vážně, je to celkem sranda počtení, ale Pixy se opět uchyluje k demagogii (http://hewer.skladanka.com/zobrazit.php?…), místo aby logicky argumentoval.
Házet tu špínu na minoritní uživatele čehokoliv jen proto, že se nějaký blb ozval, opravdu nemá cenu…

[25] Vložil(a): Vojtěch Semecký 17. 9. 2007 v 11.36

Klikvová marmeláda nebo sušenky nemohou čokoládu nahradit a to z prostého důvodu, že neobsahují účinné látky, kvůli kterým se čokoláda jí. Pro méně znalé napovím, že cukr to není. Proto čokoládu nelze nahradit „čímkoliv sladkým“.

Klikvařům a sušenkářům jejich oblíbené lahůdky neupírám. Ale zkuste někdy vyzkoušet ty hóóóódně silné čokolády a nebo přímo čokoládu v nejčistší podobě – kakaové boby.

[26] Vložil(a): pixy 17. 9. 2007 v 14.34

Pane Jaroši, bezdůvodné osočování kohokoli (natož sebe) tu trpět nehodlám. Takže: použil jste slova demagogie a házení špíny. Žádám vás proto, abyste mi to vysvětlil a konkrétně mi řekl, kde užívám nějakou demagogii nebo nedejbože na někoho či něco házím špínu (či jak jste to myslel). A konečně mi laskavě vysvětlete, proč a kde bych postrádáte nějaké moje logické argumenty. V subjektivním popisu toho, proč mně osobně se nelíbí nějaký program, nebo snad při položení dotazu, co se na něm nelíbí jiným lidem? Jste si jistý, že jste pochopil, o čem jsem tady psal, nebo si pořád přimýšlíte mezi řádky nějaké vlastní doplňky, na které si pak sám reagujete? Nebo snad máte poruchu osobnosti a něčí sdělení, že nemá rád to, co vy rád máte, považujete za osobní útok? Nevím, jak to mám chápat.

A mimochodem, to vaše: „Člověk, který na svém blogu publikuje nepokrytě flame, musí s nějakou tou drsnější reakcí počítat“ o vás vypovídá víc, než byste možná rád. Nic moc pěkného to není.

[27] Vložil(a): Pavel Jaroš 18. 9. 2007 v 6.48

[26] Svoje vyjádření jsem k tomu již napsal na svém blogu a nemám víc, co bych k tomu dodal.
Jestliže tento článek nenese žádné sdělení mezi řádky, pak jsem tu asi jediný hlupák, který ho nepochopil a v tom případě si sypu popel na hlavu.
Děkuji Vám za stanovení diagnózy. Netušil jsem, že jste graduován v oboru psychiatrie.

„Člověk, který na svém blogu publikuje nepokrytě flame, musí s nějakou tou drsnější reakcí počítat“

Doporučuji si o této problematice přečíst třeba tento článek: http://i-extra.net/…je-prevence/

Bloguji ani ne 3 měsíce a už jsem se o sobě dozvěděl tolikrát, že jsem idiot, že kdybych byl malinko slabší povaha, tak tomu pomalu začnu věřit…

[28] Vložil(a): Arthur Dent 18. 9. 2007 v 10.20

[27] Nikoli, nejste jediný hlupák, který nedokáže pochopit napsaný text a adekvátně jej zpracovat, takových vás je víc. Například i v tomto komentáři jste to demonstroval tou ironickou pasáží „Děkuji za diagnózu…“ apod. Schválně jsem si znovu četl Pixyho text, na který reagujete. Vidím tam jedinou věc, která by při troše vůle mohla být záminkou: „Nebo snad máte poruchu osobnosti a něčí sdělení, že nemá rád to, co vy rád máte, považujete za osobní útok?“ – ale to je otázka, to není stanovení diagnózy… Vypadá to, jako byste si pletl otázky a (útočná) tvrzení. Máte snad nějaký problém s otázkami? (I toto je otázka, nikoli tvrzení.)

PS: „Měl byste si o tom něco přečíst“ toho o vás říká mnohem víc než tušíte. Třeba to, že kdybyste byl malinko slabší povaha, tak se za pár měsíců doberete k sebepoznání. Každopádně děkuji, už vím, jakému dalšímu protobloggerovi se vyhnout.

[29] Vložil(a): Screamer 11. 1. 2008 v 23.52

hele a co si dat susenku s bobkem klikvy na ni a politou cokoladou? neco ve stylu polomacenych piskotu >)

Váš komentář

Upozornění: Pokud vás téma tohoto příspěvku nezajímá, nebaví, dotýká se vás či vás dokonce uráží, tak prosím odejděte a pokud možno se nadále ve vlastním zájmu dalším podobným vyhýbejte. Hlavně se to prosím nesnažte autorovi sdělovat v komentářích, takové příspěvky nikoho nezajímají a budou nejspíš vymazány. Totéž platí pro vaše názory na osobu autora, na jiné přispěvatele, mluvení z cesty, ze spaní či pod vlivem omamných látek a další podobné výlevy nesouvisející s tématem článku. Jinými slovy, toto je prostor soukromého blogu určený pro komentování příspěvku publikovaného výše, nikoli k chatování a volné diskusi. Děkuji za pochopení.

Abyste mohli komentovat, musíte se přihlásit.