Včerejší a dnešní rychlá vařba [příspěvek v archivu]

Jen stručně pro potřeby vlastní evidence.

  • Úterý: na oleji velmi zprudka osmažené klínky cibule, přidány mungo výhonky (zbylé z pondělka), buráky, sojové nudličky povařené ve vývaru, vše zatříknuto sójovou a ústřicovou omáčkou, přislazeno troškou medu a podlito namočeným škrobem a vodou + jasmínová rýže.
  • Středa: mladý špenát (zbylý z pondělka) krátce povadlý na osmažené cibulce a česneku, smíchaný se špagetami vařenými al dente a přelitý jednoduchou sýrovou omáčkou (eidam + norský brunost rozpuštěné ve smetaně). Špetka čerstvě mletého pepře, sůl nahradil ten sýr.

Příprava v obou případech pod 15 minut (bezasistenční samovarka rýže a sojového masa se nepočítá), z nádobí v úterý jen pánev, dnes ale hromada. Italská kuchyně je děsně náročná na časování a na nádobí.

Štítky: , , , , , ,

Petr Staníček, 18. 4. 2007 000 12.38 • Rubrika: Od plotny5 komentářů u textu s názvem Včerejší a dnešní rychlá vařba

5 komentářů k článku »Včerejší a dnešní rychlá vařba«

[1] Vložil(a): s0 18. 4. 2007 v 18.24

hmmm, to není zlé.

Dnes: štrůdl se směsí hovězího masa, mrkve a česneku. K tomu bizarní pivo Černá Hora Kvasar, což se zrovna dvakrát nehodí, ale bylo v lednici.

[2] Vložil(a): zirafka 18. 4. 2007 v 18.29

mmmm…

rikas do 15ti minut hotove? ok, tak ja to hubnuti zase odlozim (-:

[3] Vložil(a): neQik 18. 4. 2007 v 21.38

No ne! Okamžitě se mi seběhly sliny jakmile jsem klikl na ten odkaz. Ten obal sýru si dobře pamatuji. Skoro před deseti lety jsem si ho koupil těsně před odjezdem z Norska poté, co jsem ho měl šanci ochutnat v jedné rodině. Doma jsem ho pak dobře ukryl v lednici a posvátně soukromě ujídal asi dva týdny. Poslední sousto jsem málem obrečel. Lahoda…

Pixy, dá se to někde v Praze koupit? Hned tam poběžím…

[4] Vložil(a): Pixy 18. 4. 2007 v 22.28

[3] Nevím, jestli se dá koupit v Praze, já ho mám přivezený z Norska :) Je to moc dobrá věc, ale taky moc zvláštní – chvíli trvá, než si na tu karamelovou chuť člověk zvykne a ani pak se nedá sníst moc najednou a moc často. Ale zjistil jsem, že je opravdu skvělý na vaření! Třeba pár plátků zapéct na rybu a nemusí se s ní dělat už nic dalšího, lahůdka.

[5] Vložil(a): ron 18. 4. 2007 v 23.06

Já úplně doufal, že někdo napíše, že ho u nás mají :). Na netu jsem každopádně našel jen informativní články, žádný prodej :(.

Váš komentář

Upozornění: Pokud vás téma tohoto příspěvku nezajímá, nebaví, dotýká se vás či vás dokonce uráží, tak prosím odejděte a pokud možno se nadále ve vlastním zájmu dalším podobným vyhýbejte. Hlavně se to prosím nesnažte autorovi sdělovat v komentářích, takové příspěvky nikoho nezajímají a budou nejspíš vymazány. Totéž platí pro vaše názory na osobu autora, na jiné přispěvatele, mluvení z cesty, ze spaní či pod vlivem omamných látek a další podobné výlevy nesouvisející s tématem článku. Jinými slovy, toto je prostor soukromého blogu určený pro komentování příspěvku publikovaného výše, nikoli k chatování a volné diskusi. Děkuji za pochopení.

Abyste mohli komentovat, musíte se přihlásit.