Do zlatého fondu: Špagety s rukolou [příspěvek v archivu]

Tenhle recept, to je pravý Jamie Oliver: geniálně jednoduché, italské, tříminutové, skvělé. Uvařit špagety al dente. Chvilku před tím, než jsou hotové, rozpálit pánev, na olivovém oleji osmažit malou, najemno nasekanou cibulku a velký stroužek česneku nakrájený na jemné plátky, přidat dvě slané ančovičky – máte-li, a protože já nemám a v našich obchodech jsem je snad ani neviděl, tak místo toho na závěr párkrát zastříknout rybí omáčkou. Přihodit hrst čerstvé rukoly (či rokety, chcete-li) a nechat zavadnout. Nebát se množství, její objem se zmenší tak na čtvrtinu. Přihodit uvařené špagety, párkát prohodit, přendat na talíř či do misky, přihodit ještě pár syrových (nejlépe natrhaných či nasekaných) lístků rukoly, odvážně postrouhat parmazánem a zastříknout olivovým olejem. Epes delikates. Nezdá se, ale je. Zlatý fond.

Štítky: , , ,

Petr Staníček, 3. 6. 2007 000 13.52 • Rubrika: Od plotny10 komentářů u textu s názvem Do zlatého fondu: Špagety s rukolou

10 komentářů k článku »Do zlatého fondu: Špagety s rukolou«

[1] Vložil(a): Ondrej – GurmetKlub.cz 3. 6. 2007 v 20.17

Rekneme tomu telepatie.. nebo treba obycejna nahoda, ale na zitrek mam pripraveny recept na salat z rukoly :-)

[2] Vložil(a): Johnny 3. 6. 2007 v 22.55

Ačkoliv mě běžně recepty na bložíncích nechávají v klidu a přehlížím je jako rodné Polabí, tady udělám výjimku už proto, že rukola je můj oblíbenec posledních měsíců od té doby, co ji Krokodýl zača dávat do baget.

[3] Vložil(a): Eva 3. 6. 2007 v 23.27

Místo ančoviček si kupte klasická očka – ta malá slaná rybička je ančovička

[4] Vložil(a): Pixy 3. 6. 2007 v 23.44

[3] Veliké díky za tip. Ale mám takový pocit, že ani očka už jsem děsně dlouho v obchodě nepotkal…

[5] Vložil(a): jakub 4. 6. 2007 v 9.39

Očka mívají, doporučuji ovšem ty v plechovce (ale mívají málokdy), nikoliv ty v plastikové vaničce (tuším byly z teska), které mi způsobily střevní problém.

[6] Vložil(a): matesola 5. 6. 2007 v 0.13

Ančovičky jako očka, řezy, v plechovce, ve skle, s kapari, bez kapar, velké, malé jsou k mání snad uplně všude. U italů, u číňanů, ve večerce, na benzínce, v supermarketu, v hypermarketu, v koloniálu, v lahůdkářství, v rybích potřebách, v polotovarech, snad jen v tom elektru jsem je zatím neviděl :)))

[7] Vložil(a): Pixy 5. 6. 2007 v 0.18

[6] Pak tedy žijeme každý na jiné planetě. Já jsem ančovičky (řezy, v plechu) sháněl v jednom hypermarketu a dvou supermarketech a marně. Něco mi říká, že bych možná měl zaskočit do elektra…

[8] Vložil(a): matesola 5. 6. 2007 v 1.16

Země volá Pixyho.
Chybou možná je, ptát se po ančovičkách. Co jsou ančovičky neví pomalu nikdo. Očka zná skoro každý. U číňánků jsem se ptal po očkách (taky na solení těstovin) a oni mi furt cpali čočku. Pak jsme je našli a měli tam jak smotaný tak narovnaný.
Tady je malá výzva. Uveďte supermarkety a hypermarkety, kde jste je sháněl a já tam pro ně zajedu. Když je mít nebudou, pošlu flašku. Podmínkou je, že to musí být tady na planetě zemi :)

[9] Vložil(a): Pixy 5. 6. 2007 v 8.12

Tesco, Delvita, Billa, vše Kladno. Nejezděte, zkusím to znova sám, s nově nabytou sebedůvěrou.

[10] Vložil(a): Pixy 4. 7. 2007 v 20.31

Tak marně. Prošel znova, ani ančovičky, ani očka, nic podobného. Naděje ztracena.

Váš komentář

Upozornění: Pokud vás téma tohoto příspěvku nezajímá, nebaví, dotýká se vás či vás dokonce uráží, tak prosím odejděte a pokud možno se nadále ve vlastním zájmu dalším podobným vyhýbejte. Hlavně se to prosím nesnažte autorovi sdělovat v komentářích, takové příspěvky nikoho nezajímají a budou nejspíš vymazány. Totéž platí pro vaše názory na osobu autora, na jiné přispěvatele, mluvení z cesty, ze spaní či pod vlivem omamných látek a další podobné výlevy nesouvisející s tématem článku. Jinými slovy, toto je prostor soukromého blogu určený pro komentování příspěvku publikovaného výše, nikoli k chatování a volné diskusi. Děkuji za pochopení.

Abyste mohli komentovat, musíte se přihlásit.