Pixy: soukromý blog

Archiv tohoto blogu


2002-11-20

Úžasné, jak Česká televize pružně reaguje na aktuální situaci. Aktuálně celý den zařazuje Studio NATO, stand-upy, overviews, previews, i postviews s hromadami talking-heads, přesouvá programy z ČT 1 na dvojku a zpět, celé programové schéma je v troskách a televizní program je vám k ničemu. Kavčí hory evidentně summit NATO zaskočil. To je taky nápad, začít to plánovat jen rok dopředu, pak to takhle dopadá.

V 11/20/2002 08:42:41 PM vložil Petr Staníček --- Trvalý odkaz

2002-11-19

Co ti lidi nevymyslí... Tak dlouho jsem sháněl všelijaké utilitky, abych trošku viděl pod kapotu své staré tyrkysové imacové kraksničky, až mi dnes na MůjMacu podstrčili řešení vše v jednom. Jmenuje se to iPulse a tak trochu startrekovsky ukazuje tolik věcí najednou, že by jeden nevěřil (viz obrázek). Ručičky ukazují hodiny (když se zapne text, je vidět i datum a den v týdnu), černý puntík kolem je vteřinovka. Střed zobrazuje aktuální vytížení CPU (odlišené user- a systémové procesy); kolem něj je nahoře stav paměti a dole zaplnění všech disků. Vnější kruh ukazuje nahoře průběh swapování a dole aktivitu na síti (vlevo download, vpravo upload, plus IP pakety). A červené puntíky kolem jsou minutová historie system-loadu za poslední hodinu... A to všechno běží třeba jen jako ikonka v doku. Inu, jsou to hlavy - vůbec se nedivím, že to dělal jen jeden programátor, ale čtyři grafici vymýšleli inteface.

V 11/19/2002 11:18:30 PM vložil Petr Staníček --- Trvalý odkaz

2002-11-18

Sajty co hákujó suchec só normálně na levó, akorát centráci vygómali fronkovní vál pro kalósky z oltecu. Švédy z toho tutáč hrábne, ale férové plotňák si z radovance uvalí do trijoly. Jó, kdyby číšci v bódě gómali hantec jako každé štatlař, hlásili by na férovku a nemóglovali křivý války. Nežrali by béčkový fligny z farinovýho sloválu od agošek pro falešnó válku a svingovali fofr pali na rovné hantýrunk. A měli by po šolichu. Každé druhé v Práglu by z toho měl hokej v budce, hlásil hakl krén a valil do šaškecu. Jenomže sajtna na oltecu by se z toho upecnila až do futrálu a betelná čurina by byla pila v hrncu - takové levingston by byl totál pasové, lajvont nechat cajzly v ponoru.

V 11/18/2002 11:07:32 AM vložil Petr Staníček --- Trvalý odkaz

2002-11-15

Lidová tvořivost je bezmezná. Stačilo pár vhodně vyškrábnutých písmenek na nabídkové tabuli a rázem je původně fádní a nudná nabídka malé kladenské pizzerie zajímavá a neortodoxní: ŠUKOVÁ, SLÁMOVÁ, LENINOVA, AVIÓNOVA, "ANA A SOVA" a SYROVÁ.

V 11/15/2002 05:08:03 PM vložil Petr Staníček --- Trvalý odkaz

2002-11-14

Poslední věta 150stránkové knihy s velmi náročným formátováním a po několika hodinách závěrečných úprav spočívajících hlavně ve zdlouhavém propojování stovek křízových odkazů. Tečka, uložit. Application Word has unexpectedly quit. Soubor již nelze otevřít. Pravidelné 10minutové Autorecovery na disku není. Všechny pokusy o znovuotevření mají za následek maximálně text podobný sypanému čaji.

Jsou chvíle, kdy i milius jako já má cukání popadnout brokovnici a zajet si do Redmondu...

[--nadávka--] (Corrected by AutoCenzor 1.01beta)

Dodatečný dovětek o den později: po hodinách marného snažení o záchranu souboru mi jedna dobrá duše nabídla pomoc a soubor zachránila (díky Pavle). Podařilo se to otevřít ve WorduXP, zatímco původce (WordX/OSX) to nedokázal. Dobrým duším zdar, na Redmont kobylky.

V 11/14/2002 10:56:31 PM vložil Petr Staníček --- Trvalý odkaz

Jedna z událostí roku, aspoň pro mě! Naprostou náhodou jsem objevil, že začala vysílat první česká hudební TV stanice!!. Jmenuje se O a je k dostání jen přes satelit a na kabelu (po zemi snad někde v okolí Jablonce nad Nisou). Radost. Jestli mi v bedně něco chybělo, tak právě tohle. Pravda, záplava klipů na všech našich televizích (především v neděli od 01.00 do 04.00 na ČT2) jim bude dělat velkou konkurenci, ale snad to ustojí ;)

Stanice je to fajn, jejich web je naopak hrůza hrůzoucí... Měl bych sto chutí je vrazit na blacklist, ale to bych se mohl upsat. Tak začínají, no. Dejme jim čas. Ale web mají FAKT příšernej...

V 11/14/2002 08:59:53 AM vložil Petr Staníček --- Trvalý odkaz

2002-11-12

A co bych to sem neplácnul. Procházím tak stará data na disku a narazil jsem na své jemné pošimrávání techna. Mno... Třeba to někoho pobaví.

Slavonic Dance no. 7
MP3 - 3,4 MB - 3'49. No, asi by to Tonda Dvořák ještě poznal...
Aurora
MP3 - 3,3 MB - 2'57. Kdybych já si tak vzpomněl, kdo tohle vlastně napsal. Ale mám takový tušení, že originál není o dobu předsazenej, jako se to líbilo mně...

V 11/12/2002 01:58:05 AM vložil Petr Staníček --- Trvalý odkaz

Dobrý nápad je k nezaplacení. Kdysi jsem ty kouzelné fotky Allana Tegera viděl a pak jsem úplně zapomněl kde i jak se autor jmenuje. Teger se specializuje na zátiší tělesných partií a na romantické a vtipné krajinky. Nic divného? Ani když to je obojí současně?

V 11/12/2002 12:25:58 AM vložil Petr Staníček --- Trvalý odkaz

2002-11-09

Jsem to ale - šaškuju tady na Internetu a úplně mi vypadne z hlavy, kolik už je to hodin a že máme lístky na Lauru! Vystartovali jsme během minuty a stihli aspoň víc jak půlku koncertu.

Fjúúú. Laura s Poštou a Csákovou zpátky na frontu, to už se jen tak nevidí. Jen nechápu, kterou inteligentní hlavu napadlo postavit tak našlapanou kapelu do divadla. Skoro stejná pitomost jako hrát Shakespearovu Bouři na Strahově... Ale i když to byla blbost a diváky z přišroubovaných křesel nezvedne ani Nebudeme v double tempu (hráli to aspoň 300 bmp), mohl si Šůcha odpustit ten otrávenej ksicht a blbý poznámky. Docela mi zkazil náladu, blbec. Ale Csáková do Laury prostě patří - růžovýma tornérama si může vytřít a rychle spláchnout, ale tahle nadupaná latina jí sedí. A naopak ani Laura bez ní (o Poštovi nemluvě) za moc nestojí... Kdyby se tak chtěla vybodnout na popík a vrátit se zase k muzice... Uf, to byl nářez.

V 11/9/2002 10:13:16 PM vložil Petr Staníček --- Trvalý odkaz

Nejmíň tři dny jsem nebyl prakticky na žádném webu. Jen práce, práce a práce - a když mám třeba večer chvilku, zjistím, že se krutě blíží termín odevzdání knihy do vydavatelství a ještě mi chybí kus poslední kapitoly (jak je sakra vlastně venku? Tma? Už? Že bych se konečně nesnídal?...) Obdivuju všechny, co si každé ráno u kávičky projdou svých 10-15 oblíbených stráneček a pak do svých vlastních blogů sypají moudra, co kde zase potkali [2, 3]... Ještě že je mám. Jak tak koukám do svých záložek, žádná sláva. Zeldman: zaprášená, Nielsen: dvě pavučiny a vysušený pavouk, Meyer: cosi zeleně chlupatého s vyvinutou civilizací mrňavých fujtaflů...

V 11/9/2002 07:15:47 PM vložil Petr Staníček --- Trvalý odkaz

2002-11-05

První sníh kreslí
jemnozrnný negativ
vánočních nocí

V 11/5/2002 01:11:01 PM vložil Petr Staníček --- Trvalý odkaz

2002-11-04

Amnesty International obvinila Izrael, že ve válce porušuje lidská práva. To je mi teda objev. Tanky válcujou domy, co chvíli vám kolem uší proletí raketa nebo něčí střeva, děti mají vlastní kalašnikov dřív než prvního dřevěného kačera - a někdo si všimne, že se přitom porušují lidská práva. Docela by mně zajímalo, jak se má vlastně správně srovnat vesnice se zemí, aby to vyhovovalo mezinárodním úmluvám. Jestli na to nemají vyškolené nějaké komisaře, kteří chodí s notýskem za vojáky a dohlížejí, aby byl každý vesničan náležitě poučen o svých právech, spoután nezadírajícími se pouty (kovová s koženým polstrováním tloušťky alespoň 3 mm, případně textilní s maximálně 30% složkou polyamidu), ohleduplně odveden do odhlučněného prostoru (nebo v otevřeném prostoru alespoň 870 metrů od hranice vesnice) a za zvuku hymny jeho státu (živá produkce nejméně tří hudebníků nebo nahrávka kvality dolby-stereo a vyšší; nemá-li dotyčný vlastní stát, nebo pokud jej voják alespoň ústním prohlášením odmítne uznat, je možné použít jinou skladbu dle seznamu národních písní, schváleného novelou OSN [viz přílohu 37a až 93d]) teprve zastřelen (pouze zepředu, obsah olova ve střelách nesmí přesáhnout 27 mg na každých 10 kg vypálené munice)? Já být Amnesty International, tak chodím kanálama a za takovou nejapnost se navěky stydím...

V 11/4/2002 05:24:35 PM vložil Petr Staníček --- Trvalý odkaz

2002-11-03

Venku prší, v televizi změna programu a všechny rozumnější pořady nahradily Povolební Mluvící Velké Hlavy... Jediná koukatelná je Markíza, kde poletuje Superman. Upřímně se divím, že se stále spokojujeme s emeryckou produkcí a nevytvoříme taky nějakou vlastní verzi superhrdiny. No, nebyl by pěkný takový český seriál z prostředí redakce Mateřídoušky, kde pracují Lojza Lejno a Klárka Centová, která by se příležitostně proměňovala v SuperBabu?

V 11/3/2002 02:09:31 PM vložil Petr Staníček --- Trvalý odkaz


Archiv tohoto blogu


Powered by Blogger Valid XHTML 1.0! Made to DogmaW4