Vánoční příběh pro všechny, co mají špatný den [příspěvek v archivu]

Tento příběh mi dnes přišel vánoční poštou přímo z epicentra moderních svátků, ze země, kde se zabydlel Santa Claus se svými skřítky, soby a dárky a kde tiché a červeno-bílé vánoce jsou ty nejvánocovatější na světě. Neodolal jsem a hned jsem ho pro vás z té angličtiny přeložil.

Čtyři Santovi skřítci onemocněli a zbylí učni už nestíhali vyrábět hračky dostatečně rychle. Santa začal pociťovat předvánoční tlak. Paní Clausová mu následně oznámila, že k nim jede na návštěvu její matka, což mu ještě dodalo. Šel zapřahat soby a zjistil, že dva z nich přeskočili plot a zmizeli bůhvíkam a další dva budou za chvilku rodit. Když potom začal nakládat saně, praskla jim postranice, pytel plný hraček spadl na zem a ty se rozsypaly všude kolem.

Otrávený Santa si odskočil do domu pro sklenku moštu a panáka rumu. V kredenci zjistil, že mu skřítci všechen mošt vypili a rum schovali. Dočista deprivovaný ještě nechtěně shodil džbán na mošt, který se rozletěl po kuchyni na stovky střípků. Šel do komory pro koště, ale to dočista ožraly myši.

Vtom zazvonil zvonek. Napružený Santa nakráčel ke dveřím a trhnutím je otevřel. Na prahu stál andělíček s velikým vánočním stromem a pravil mírně a radostně: „Veselé Vánoce, Santo. Jaký je dnes nádherný den! Mám pro tebe krásný stromek, kampak ho dáme?“

A od těch dob napichujeme na špičku vánočního stromku malého, roztomilého andílka.

Petr Staníček, 18. 12. 2008 000 0.44 • Rubrika: Všeobecné3 komentáře u textu s názvem Vánoční příběh pro všechny, co mají špatný den

3 komentáře k článku »Vánoční příběh pro všechny, co mají špatný den«

[1] Vložil(a): Radek 18. 12. 2008 v 10.42

Takové ze života. Až trochu depresivní, řekl bych. Ještě že Ježíšek takové praktické problémy nemá (protože se nemusí starat o soby, dirigovat bandu pomocníků a hlavně nechlastá :-) Tak snad jen drobnost z hmyzí říše: jaký je rozdíl mezi „deprivovaný“ a „deprimovaný“?

[2] Vložil(a): lummox 18. 12. 2008 v 12.18

[1] Santa byl rumově a moštově deprivovaný, to je snad v příběhu jasně řečeno. Možná z toho byl i deprimovaný, ale zjevně si náladu spravil na andělíčkovi, takže nakonec všechno dobře dopadlo.

[3] Vložil(a): honzahucin 18. 12. 2008 v 12.20

Váš komentář

Upozornění: Pokud vás téma tohoto příspěvku nezajímá, nebaví, dotýká se vás či vás dokonce uráží, tak prosím odejděte a pokud možno se nadále ve vlastním zájmu dalším podobným vyhýbejte. Hlavně se to prosím nesnažte autorovi sdělovat v komentářích, takové příspěvky nikoho nezajímají a budou nejspíš vymazány. Totéž platí pro vaše názory na osobu autora, na jiné přispěvatele, mluvení z cesty, ze spaní či pod vlivem omamných látek a další podobné výlevy nesouvisející s tématem článku. Jinými slovy, toto je prostor soukromého blogu určený pro komentování příspěvku publikovaného výše, nikoli k chatování a volné diskusi. Děkuji za pochopení.

Abyste mohli komentovat, musíte se přihlásit.