Jak Logitech šel do kytek [příspěvek v archivu]

Fakt jsem měl rád firmu Logitech. Upřímně, nedal jsem na ni dopustit. Měl jsem od nich skvělou myš, jejich reprobedny se subwooferem hrály víc než dobře, nakonec jsem si pořídil i jejich univerzální dálkový ovladač. Jenže časem u repra zkorodoval konektor či co a při sebemenším zavadění o kabel či bednu otřesně zapraskají, zaprskají a někdy i přestanou hrát. OK, už mají pár let, třeba na to mají nárok. Jenže původní myš taky odešla a nová už jaksi nebyla tak dobrá. Ovladače a další software, což byla vždy nejslabší stránka Logitechu, se staly ještě horšími, ještě, že jsem se bez nich mohl obejít. Kamera, kterou mi po delších peripetiích doporučili na technické podpoře, nakonec vůbec nefungovala, musel jsem ji vrátit. Nakonec jsme se dobrali k tomu, že Logitech vlastně přestal kamery pro macy dělat úplně. Pak odešla definitivně i druhá myš. Na dálkovém ovladači se vyklechtala některá důležitá tlačítka natolik, že přestala zcela fungovat a ovladač mohl jít leda do koše (resp. do opravy, což je ale vzhledem k „výměnnému“ stylu dnešních oprav skoro totéž). Držel jsem se té důvěry ve značku nepochopitelně zuby nehty a koupil ještě další ovladač, zcela novou řadu (hračka bratru za deset tisíc). A co to? Tlačítka vynechávají, dotykový displej je nepřesný, ovládací software je plný chyb, přístroj zatuhává; a především: neuvěřitelně chybové je uživatelské programování tlačítek. Některá vůbec nefungují, po poslední aktualizaci jich polovina zmizela, některá dělají něco úplně jiného. Zatímco před několika lety byl support Logitechu ještě poměrně rychlý, vstřícný a ochotný, dnes většinou dělají mrtvého brouka a pokud vůbec odpovědí, připomíná debata s nimi rozhovor s nahluchých blbem a vleče se týdny.

Až repráky doslouží, pořídím si rozhodně jinou značku. Myš už mám nějakou dobu laserovou od Microsoftu a jsem s ní velmi spokojen. Ovladač-neovladač mám sto chutí hodit z okna, ale protože je mi líto těch peněz, budu se ještě pokoušet přetahovat se supportem a čekat na aspoň trochu funkční upgrade jejich softwaru. Každopádně po několika letech zkušeností už mám jasno a nic od Logitechu si na hodně dlouho nekoupím. A každému rozhodně doporučím, pokud je to jen trochu možné, poohlédnout se raději po jiné značce.

Petr Staníček, 19. 11. 2007 000 11.47 • Rubrika: IT, Všeobecné24 komentářů u textu s názvem Jak Logitech šel do kytek

24 komentářů k článku »Jak Logitech šel do kytek«

[1] Vložil(a): rony 19. 11. 2007 v 15.52

Ja som kupil nedavno MX Revolution (na PC) a ani tam mi az tak nejdu na chut „ovladace“. Su akesi poplatne dobe. Velke, „hlinikove“ rozhranie, pomale, zabera to vela pamati, obcas to blbne :-)

Holt casy, ked sa ovladac zmestil na disketu su prec.

[2] Vložil(a): tark 19. 11. 2007 v 16.21

Jo, tak já s Logi produkty (MX700 + MX1000 + G5) problémy nemám, ovladače mě sice lehce se*ou, ale jen lehce, takže pohoda… Spíše mě štve řešení joysticku na Sony Ericsson K750i… Grr…

[3] Vložil(a): dgx 19. 11. 2007 v 16.33

Prosím tě, k čemu je ten „ovladač“, to vidím poprvé v životě.

Před lety jsem si koupil s kamarádem nejlepší myš v sortimentu Logitechu – stála kolem 3000 a šla po 15 minutách zjišťování „kde je sakryš problém“ do koše. Byla naprosto nepoužitelná a nešlo o vadu kusu, ale modelu. Poté Logitech přišel s řadou MX, ta byla o poznání lepší, ale ne o moc. Stále jsem musel myslet na to, abych měl v zásobě nabité baterky. Takže jsem se těšil na MX 1000 a ta šla po půl roce používání do kytek… Když to tak rekapituluju, vůbec nechápu, proč ještě kupuju drahý Logitech. Díky za otevření očí :-)

[4] Vložil(a): braggart 19. 11. 2007 v 16.51

Drahý Logitech? Já mám od nich jakousi optickou myš, stála asi 400,– a slouží mi už tři roky. A to ji dost často používají děti, kterým je teď 8 a 6 let… Ale reproduktory mám AQ a to je panečku pošušňání ;)

[5] Vložil(a): tark 19. 11. 2007 v 21.44

dgx: To musíš používat drátové modely. Jako řeknu to takhle: Vlastnil jsem MX700, byly problémy s baterkama. Pak jsem vlastnil MX1000, asi půl roku (pak jsem ji „předal“, ale s baterkama jsem problémy neměl, kvůli několikastupňovému ukazateli…) a teď mám Logi G5 a maximální spokojenost. Kde je problém? ;)

[6] Vložil(a): tark 19. 11. 2007 v 21.45

dgx: Jinak ještě perlička… Okamžitě po výměně MX1000 > G5 stoupl počet zabitých v Counter Striku. Njn, G5 je drátová a nejsou v ní baterky, takže je lehčí a dá se s ní lépe manipulovat… :))

[7] Vložil(a): mIREKK 19. 11. 2007 v 22.05

Já si před časem udělal radost a koupil Microsoft Wireless Laser Desktop 6000 v2 a vyhovuje mi až na ovladače. Nevím kde je zakopaný pes, ale v čemkoli pod Javou mi nefunguje na myši kolečko!!!
Po dlouhém googlení :-) jsem přišel na to že je to nějaký bug a prozatím nemá řešení. Nikdo ovšem nedefinoval zda-li jde o problém Sunu nebo Microsoftu. Upgradnul jsem už Intellipoint na 6.2, ale žádná změna… :-/
Tohle jediné mi kazí radost, akorát vždycky něco, vždycky, proč…

[8] Vložil(a): tark 19. 11. 2007 v 22.38

mirek: nic neni dokonale, to si pamatuj… bohuzel, je to tak, vzdycky te neco sere.

[9] Vložil(a): Arthur Dent 19. 11. 2007 v 23.26

„Programovatelné dálkové ovládání“? Co tě to popadlo, žes najednou zatoužil mít něco, co není „vytáhnu-z-krabice-a-pracuje-to“, ale takovej hyperkojzl? Kdybych si to koupil já, tak to chápu, ale ty?! :)

[10] Vložil(a): Pavel Kout 20. 11. 2007 v 0.46

[9] Já tuhle v Globusu koupil jeden multikrám v Globusu (Sony), páč originál (Panasonic) od televize odešel díky věčným pádům při manželčině permanentním usínání (čí manželka nejraději usíná u bedny, když se chcete dívat na jiný kanál, hlaste se). Říkal jsem si, že za stejnou cenu mi to bude fungovat s TV, SAT, DVD i audiem… Podle dokumentace mělo, ovšem pořádně nefunguje ani s tou televizí… Teď mě jenom uklidňuje, že jsem za něj vypláznul jen desetinu toho Pixyho, protože jsem hodně seriozně uvažoval o lepším univerzálním ovladači právě od Logitechu.

K tématu: souhlasím s Pixym, také jsem měl moc rád Logitech, ale poslední dobou jde fakt do kytek. Opotřebení čím dál větší (klávesnice, repro, headset) a ovladačům bývávalo lepší se vyhnout. Ostatně, četli jste, proč mj. spousta Maců havarovala po upgrade na Leoparda? Logitechu se prý mimořádně vyvedly jablečné drivery…

[11] Vložil(a): dgx 20. 11. 2007 v 4.57

[5] jak jsem se zbavil MX1000, tak jsem si dočasně připojil drátový Logitech, co jsem kdysi dostal zadarmo od UPC, prostě jejich nejobyčejnější myš. No a „dočasně“ trvá už přes rok, jsem prostě spokojen :-)

Neměřím to na mrtvé v Counter Stike, ale na schopnosti trefit bod ve PhotoShopu nebo vektor v Corelu, aniž by se kurzor tvářil, že má Alzheimera.

[12] Vložil(a): NoxLbc 20. 11. 2007 v 10.20

[11] Zdá se, že problém je ted v „bezdrátu“ ne? Osobně jsem si zatím jakýkoliv bezdrát nekoupil a jsem spokojený ;) Ať už s myší od Geniusu (Ergo 520) nebo klávesnicí od Microsoftu (Comfort Curve 1000 či co…) – oba low-end modely a už se drží přes rok…

[13] Vložil(a): roj 20. 11. 2007 v 12.11

Bezdratova mys?
To jeste existuje? Kdysi jsem na to taky naletel, ale po peti minutach „pouzivani“ jsem naklusal do kramu pro mys s ocasem.
Ocas „vidi“ i za roh.
Ocas je odolny proti jakemukoli ruseni vcerne IR
Ocas nerusi jina zarizeni.
Ocas mys napaji, takze nemusim mit baterky.
Ocas me k mysi neomylne dovede, kdyz ji pouhym pohledem uz pet minut nemuzu najit.

Bedynky k poci jsem si postavil i se zeslakem v osmdesatych letech minuleho stoleti a dnes na nich nevidim sebemensi stopy opotrebeni :-)

[14] Vložil(a): pavel 20. 11. 2007 v 12.28

Jak si tu čtu vaše komentáře, napadne mě podívat, cože co mám doma já. A vida, Logitech :) Je černá a má ocásek. A i když tu v šuplíku mám další dvě nové myši, nikdy mě nenapadlo je ani vybalit. Tahle myš je to totiž nejlepší. Mnau href=„http://free-people.net/im­g/logitech.jpg“ rel=„nofollow ugc“>http://free-people.net/im­g/logitech.jpg ;)

[15] Vložil(a): Pixy 20. 11. 2007 v 12.32

[13] No zase bych to nepřeháněl Roji. Myš ocasem nemám už hodně let a už bych to nechtěl. Kablík se pořad plete, pořád do něčeho naráží, vždycky se někde šprajcne a myš pak těžko utlačíš… Není nad dobrou bezdrátovou myš. A po zkušenostech nemůžu než doporučit Microsoft. Ta firma sice dělá otřesný software, ale HW mají fakt výborný.

[16] Vložil(a): roj 20. 11. 2007 v 12.57

[15] Jo, to znam :-)
Zalezi na materialu ocasu a hlavne na jeho vedeni. Hlavne nesmis mit ocas volne visici dolu pres zadni hranu stolu. To pak nejde vykonavat vsechny pohyby mysi, protoze gravitace taha za ocas a ten pak za mys.

Je nutne ocas fixovat mimimalne ve vysi pracovni desky. U me to neni problem, mam poc umisten vysoko nactolem, takze ocas se k mysi blizi shora, pri pohybech si najde optimalni drahu a prizpusobi se okoli. Ani ho nemusim nijak lubrikovat, mysi pohybuju presne a s minimalni silou, tak je je potreba :-)

[17] Vložil(a): Pavel Kout 20. 11. 2007 v 15.46

[16] Musím potvrdit Pixyho slova. Sám jsem (zejména po zkušenostech s Logitech MX900) přestal používat wireless hlodavce a děsně dlouho jsem zůstal u drátové Apple Mighty Mouse. Ale poslední dobou se mi často stávalo, že se mi pod myš připletl kabel a ta prostě nešla stisknout (pro vysvětlenou — jablečné myši mají krátkou kabeláž, protože jablečné klávesnice mají USB-zásuvky pro jejich připojení a ta nejnovější je nemá zezadu, ale docela nešikovně na boku).

Stejně jsem pošilhával po laserové technologii, tak jsem si nakonec minulý týden pořídil modrozubou Mighty Mouse. Až dodatečně jsem přišel na to, že jsem díky ohledu na kabel nejspíš vždycky neměl ruku v úplně optimální poloze a stále se přizpůsobovala tomu špagátu. Až si budeš muset dát na usnutí dvě pivka, protože tě pazoura bolí i na ajnclíku, tak na to možná přijdeš taky ;-)

[18] Vložil(a): roj 21. 11. 2007 v 1.09

[17] Pavle, priznavam, ze jsem zatim neokusil poradnou bezdratovku. Priznej si, zes zatim nemel mys s poradnym ocasem :-)

[19] Vložil(a): Pavel Kout 21. 11. 2007 v 2.28

[18] Spíš jsem zatím neměl potřebu nahrazovat ocas myší, Roji :-D

[20] Vložil(a): dundee 21. 11. 2007 v 17.55

Ja sem si pred dvema lety koupil Logitech S 510 – bezdratova klavesnice a mys. A jsem s nimi celkem spokojen. Klavesnici jsem dohromady nabijel asi 5×, mys tak 20×. Bohuzel mi zacne kontrolka vybiti baterii svitit zrovna v dobe, kdy mam napilno, a parkrat jsem musel pripojit rezervni dratovou mys/klavesnici. Muj bracha (paric) ma G5 a docela si libuje.

Repraky mam od Creativu, takze kvalitu logitechu neposoudim.

Diky za upozorneni ohledne dalkoveho ovladani logitechu. Chtel jsem ho letos koupit rodicum k Vanocum.

[21] Vložil(a): Tonda 21. 11. 2007 v 19.28

Letmo jsem prolítnul některý komentáře. Je třeba brát v potaz, že dneska už nejsou bezdráty to co bevaly ve svých počátcích (takže za rok vidí celkem obstojně).

Osobně jsem majitelem již zmíněné MX 1000 a taky jsem se bál, že budu mít problém s nabíjením baterie (resp. se zapomínáním na něj). Zatim se mi to stalo jenom párkrát, ale u tohohle kusu skutečně platí, že si člověk udělá kafe a mezi tim je myš aspoň na hodinu nabitá.

Nevím přesně, kdy jsem jí koupil. Soudě podle data publikace jednoho mého staršího článku href=„http://­blog.antoninda­nek.cz/index.php5?cla­nek=ma-pracovni-stanice“ rel=„nofollow ugc“>http://bl­og.antonindanek­.cz/index.php5?cla­nek=ma-pracovni-stanice to ale bude víc než jen rok. Zatím šlape jako hodinky (ťuk ťuk) ba dokonce výdrž akumulátoru se zdá být konstantní. Docela by mě zajímalo, čím jí dgx odpravil. (Rozhodně nejsem jen občasný uživatel PC.)

[22] Vložil(a): Arthur Dent 22. 11. 2007 v 4.21

[subjektivní-názor]
Mám bezdrátovou myš od A4, co nemá baterky vůbec a elektriku si bere z podložky… http://www.neoseeker.com/…iews/a4nb30/

A jsem s ní velmi spokojen. Je to takový rozumný kompromis: Netahám furt kabel (u předchozí se mi nakonec vyviklal), mám myš na podložce (což je výhodné, protože mi to zabraňuje pokládat si do míst kde myš je různé předměty) a o baterky se nemusím starat.
[/subjektivní-názor]

[23] Vložil(a): catt 18. 12. 2007 v 0.15

Mám Logitech Cordless Desktop, myš je řady MX, tehdy nejvyšší model. Mám to celé přes dva roky a jsem maximálně spokojen. Až na výdrž myši, protože současné modely mají mnohem vyšší. Repro Logitech, opět tak dva a půl roku a stále hraje dobře.
Přesto uznávám, že MS dělá skvělý hardware. Osobně se rozhoduji hlavně mezi MS a Logitech.

[24] Vložil(a): PouGou 30. 5. 2008 v 23.19

Zdravim, mam logitech MX510 uz pres 3roky a sem sni spokojen dodnes…
i prez to ze jsem ji parkrat rozebral:) vymenil diodu vyndal zavazi a i ocasek jsem zarezaval protoze byl spatny kontakt(kdyz se clovek o veci stara tak mu proste vydrzi) a stale funguje :P (jako nova!) k tomu klavesnici logitech OFFICE PRO uz asi 2roky stale funguje vyborne… a 3mesice pouzivam repro logitech G-51 a pohoda. Ja osobne jsem s logitechem spokojen(tecka)

PS: kdyz sem docetl logitech de do kytek, tak sem to sem proste musel dat tenhle koment…

Váš komentář

Upozornění: Pokud vás téma tohoto příspěvku nezajímá, nebaví, dotýká se vás či vás dokonce uráží, tak prosím odejděte a pokud možno se nadále ve vlastním zájmu dalším podobným vyhýbejte. Hlavně se to prosím nesnažte autorovi sdělovat v komentářích, takové příspěvky nikoho nezajímají a budou nejspíš vymazány. Totéž platí pro vaše názory na osobu autora, na jiné přispěvatele, mluvení z cesty, ze spaní či pod vlivem omamných látek a další podobné výlevy nesouvisející s tématem článku. Jinými slovy, toto je prostor soukromého blogu určený pro komentování příspěvku publikovaného výše, nikoli k chatování a volné diskusi. Děkuji za pochopení.

Abyste mohli komentovat, musíte se přihlásit.