Sendvič měsíce [příspěvek v archivu]

Plátek toastového chleba, nasucho opečený (obvykle v topinkovači). Lehce potřít hořčicí, ne moc výraznou. Na to načechrat velejemný plátek parmské šunky či podobného fermentovaného masa (já použil španělskou jamón serrano). Čerstvou chilli papričku rozříznout, odškrábnout jadérka a kousek nakrájet na jemné nudličky. Těmi posypat šunku a překrýt nezanedbatelnou vrstvou lístků mladého špenátu. Přeložit tenkým plátkem uzeného sýra. Nemlaskat.

Štítky: , , ,

Petr Staníček, 4. 7. 2007 000 19.31 • Rubrika: Od plotny2 komentáře u textu s názvem Sendvič měsíce

2 komentáře k článku »Sendvič měsíce«

[1] Vložil(a): Dan 9. 7. 2007 v 0.28

Pixy, velice mi chutná pravá jamón serrano. Kdekoliv ve Španělsku se prodávají celé sušené kýty v neuvěřitelném množství. V česku nevím, kam bych se pro ni měl vypravit. V jakém obchodě jsi ji koupil?

[2] Vložil(a): pixy 9. 7. 2007 v 8.16

Tak o celých kýtách a neuvěřitelných množstvích si asi můžeme nechat jen zdát. Ale pár balených tenoučkých plátečků v ceně cca deset koun za jeden se dá koupit prakticky v každém supermarketu, řekl bych. Naposledy jsem ji viděl v Delvitě, předtím jsem ji kupoval i v Tesku.

Váš komentář

Upozornění: Pokud vás téma tohoto příspěvku nezajímá, nebaví, dotýká se vás či vás dokonce uráží, tak prosím odejděte a pokud možno se nadále ve vlastním zájmu dalším podobným vyhýbejte. Hlavně se to prosím nesnažte autorovi sdělovat v komentářích, takové příspěvky nikoho nezajímají a budou nejspíš vymazány. Totéž platí pro vaše názory na osobu autora, na jiné přispěvatele, mluvení z cesty, ze spaní či pod vlivem omamných látek a další podobné výlevy nesouvisející s tématem článku. Jinými slovy, toto je prostor soukromého blogu určený pro komentování příspěvku publikovaného výše, nikoli k chatování a volné diskusi. Děkuji za pochopení.

Abyste mohli komentovat, musíte se přihlásit.